Seafood of the week

Nyum nyum super duper yummy. Dah lama tak masak and now, saya ada mood itu. Oh ohsemm spirit to cook for him. His smile made it comes true. See ya what I’m gonna share.

1st ; Ketam kari

Saya hanya beli 3 ekor ketam, dibelah dua jadila 6 ketul. Oh ! isinya yang penuh dan rasanya yang segar. Sangat berpuas hati sekiranya dapat beli ketam from Aunty Alice. Her seafood OHSEMM even its pricy, saya sanggup.

image

Kari Ketam. Isi ketam yang penuh dan segar.

2; Spicy Sea Prawn

– beli from Aunty Alice as well. See, big and pretty Prawn. Udang ni udang laut punya dan harga sekilo goes to RM30.

Biasanya saya beli RM10 ja, sesuai untuk 2-3 orang.

Cara masak juga sama dengan kari ketam, tetapi pes kari yang saya guna is originally from Kelate.

Sangat sedap dan berbeza rasanya from pes kari dipasaran.

image

Ni udang laut tau ..

3; Spicy Squid Fried

Agak nak rentung sotong saya nih.

image

Rupa tak lawa sangat tapi rasanya not bad .

4; Manggo Salad

Yang paling senang dan sedap. Bila makan tu tergigit pulak cili dan bawang..oh sgt asli rasanya.

image

Seronok ratah kerabu mangga nih

Luckily he really love it as alwaiz . .he said “finger liking good !”…Alhamdulilah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s